top of page

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN WEBSHOP EN (ONLINE) RESERVERING TICKETS

 

Camerata Productions vzw is een Vlaamse non-profit producent van theaterstukken, musicals, concerten, kortfilms, webseries, totaalspektakels en live events. Door het (online) aankopen van tickets voor onze voorstellingen of van producten via onze webshop stemt u in met de voorwaarden van het (online) verkoopsbeleid van Camerata Productions vzw en haar gelieerde of gemandateerde ondernemingen, zoals hieronder uiteen wordt gezet. Graag willen we u ook vragen, voor het aankopen, onze volledige PRIVACY POLICY aandachtig te lezen.

ONZE PRODUCTEN BLIJVEN STEEDS ONZE UITSLUITENDE EIGENDOM, ZOWEL GEESTELIJK ALS MATERIEEL. BIJGEVOLG IS ELKE NADRUK OF NABOOTSING ONDER WELKE VORM DAN OOK EN MET OM HET EVEN WELK PROCEDÉ STRIKT VERBODEN. ELKE POGING TOT MISBRUIK, NAMAAK OF FRAUDE KAN LEIDEN TOT GERECHTELIJKE VERVOLGING. 

1. IDENTITEIT VAN DE VERKOPER

 

Deze verkoopsvoorwaarden zijn van toepassing op alle platformen, communicatiekanalen en gelieerde ondernemingen, onderdeel uitmakend van of beheerd door Camerata Productions vzw, met maatschappelijke zetel te Bareelstraat 12, 9200 Dendermonde met ondernemingsnummer 0898.737.761. 

Voor al uw vragen over het online aankopen van tickets en producten kan u ons steeds bereiken op respectievelijk tickets@camerata-productions.be en shop@camerata-productions.be.

2. IDENTITEIT VAN GEMANDATEERDE PLATFORMEN

​​

 • Voor het online faciliteren van de ticketverkoop door Camerata Productions vzw werd TICKOWEB BVBA (https://tickoweb.be/) met maatschappelijke zetel te Minderhoutsestraat 1, 2320 Hoogstraten en ingeschreven bij de kamer van koophandel met ondernemingsnummer BE 0899.531.874, gemandateerd en verwijzen we bijgevolg ook naar hun verkoop- en gebruiksvoorwaarden. 

 • Voor het online faciliteren van financiële transacties door Camerata Productions vzw via online overschrijving, kredietkaarten en betaalkaarten werd Wix Payments en Adyen International B.V. (https://adyen.com/) met maatschappelijke zetel te Arnaud Fraiteurlaan 15-23, bus A30, 1050 Elsene en ingeschreven bij de kamer van koophandel met ondernemingsnummer BE0507.730.563, gemandateerd en verwijzen we bijgevolg ook naar hun verkoop- en gebruiksvoorwaarden. 

 • Voor het online faciliteren van financiële transacties door Camerata Productions vzw werd Mollie B.V. (https://mollie.com) met maatschappelijke zetel te Keizersgracht 126, 1015 CW Amsterdam en ingeschreven bij de kamer van koophandel met ondernemingsnummer NL30204462, gemandateerd en verwijzen we bijgevolg ook naar hun verkoop- en gebruiksvoorwaarden. ​

 • Voor het online faciliteren van financiële transacties door Camerata Productions vzw via Bancontact en Ideal werd Stripe Inc. (https://www.stripe.com/) gemandateerd en verwijzen we bijgevolg ook naar hun verkoop- en gebruiksvoorwaarden. 

 

3. ALGEMENE BEPALINGEN

 

De e-commerce websites van Camerata Productions biedt haar klanten de mogelijkheid om e-tickets voor voorstellingen of producten online aan te kopen via haar webwinkel op de websites www.camerata-productions.be of www.theaterfreak.be.

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke bestelling die door de klant geplaatst wordt door een bezoeker van deze e-commerce websites. Bij het plaatsen van een bestelling via deze webwinkels moet de klant deze voorwaarden uitdrukkelijk aanvaarden, waarmee hij instemt met de toepasselijkheid van deze voorwaarden, met uitsluiting van alle andere voorwaarden. Bijkomende voorwaarden van de klant worden uitgesloten, behoudens wanneer deze voorafgaandelijk, schriftelijk en uitdrukkelijk door Camerata Productions vzw aanvaard zijn. 

4. TOEPASSELIJKHEID EN VOORWAARDEN

 

 • Alle vermelde prijzen zijn uitgedrukt in EURO, steeds inclusief BTW en alle andere verplicht door de klant te dragen taksen of belastingen. Indien leverings-, reservatie- of administratieve kosten worden aangerekend, wordt dit apart vermeld en voor effectieve aankoop volledig gecommuniceerd. Wenst u bij aankoop van tickets een factuur te ontvangen, dan kan uw mailen naar info@camerata-productions.be.

 • Om een veilige online betaling en de veiligheid van de persoonsgegevens te waarborgen, worden de transactiegegevens versleuteld met SSL technologie over internet verstuurd. Om met SSL te betalen heeft de klant geen speciale software nodig. De klant herkent een veilige SSL-verbinding aan het "slotje" in de statusbalk van je browser. 

 • Om een bestelling te kunnen plaatsen, moet de klant minstens 18 jaar oud zijn. Als de klant geen 18 is, vragen we om de bestelling door een ouder of wettelijke voogd te laten plaatsen. Als we merken dat een bestelling geplaatst is door een minderjarige zonder ouders of wettelijke voogd, zullen we deze bestelling weigeren. 

 • In geval van overmacht is Camerata Productions vzw niet gehouden haar verplichtingen na te komen. In dat geval kunnen wij ofwel onze verplichtingen opschorten voor de duur van de overmacht, ofwel de overeenkomst definitief ontbinden. Overmacht is elke omstandigheid buiten onze wil en controle die de nakoming van onze verplichtingen geheel of gedeeltelijk verhindert. 

 • De klant aanvaardt dat elektronische communicaties en back-ups als bewijsvoering kunnen dienen. 

 

We kunnen deze algemene voorwaarden te allen tijde wijzigen. De gewijzigde voorwaarden gelden voor iedere nieuwe bestelling. Indien er een wijziging plaats vindt, wordt deze bekendgemaakt via onze websites.

 

5. VERKOOPSVOORWAARDEN WEBSHOP

 

Onderstaande specifieke voorwaarden gelden voor alle online aankopen via WWW.THEATERFREAK.BE.

 • Ondanks het feit dat de online catalogus en de e-commerce website met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden samengesteld, is het toch mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is, materiële fouten bevat, of niet up to-date is. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden Camerata Productions vzw niet. Camerata Productions vzw is wat de juistheid en volledigheid van de aangeboden informatie slechts gehouden tot een middelenverbintenis. Camerata Productions vzw is in geen geval aansprakelijk ingeval van manifeste materiële fouten, zet- of drukfouten. 

 • Wanneer de Klant specifieke vragen heeft over maten, kleur, beschikbaarheid, leveringstermijn of leveringswijze, verzoeken wij de klant om vooraf contact op te nemen met onze klantendienst. 

 • Het aanbod geldt steeds zolang de voorraad strekt en kan te allen tijde worden aangepast of ingetrokken door Camerata Productions vzw. Camerata Productions kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet beschikbaar zijn van een product. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld. 

 • De opgave van prijs slaat uitsluitend op de artikelen zoals het woordelijk wordt omschreven. De bijhorende foto's zijn decoratief bedoeld en kunnen elementen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs. 

 • De producten uit de webshop kunnen enkel geleverd worden in België, Nederland, Luxemburg en het Franse vasteland. Als je een leveringsadres in een ander land opgeeft, zullen we de bestelling weigeren. 

 • Je bestelling is compleet en de verkoopsovereenkomst tussen ons is definitief zodra we je bestelling bevestigen per mail en zodra we voor je betalingstransactie met krediet- of debet kaarten de goedkeuring door de uitgever van de kaart ontvangen hebben. We aanvaarden betaling met Visa, Mastercard, American Express, Discover, Diners Club, JCB, Maestro, Bancontact Mister Cash, iDEAL en Klarna (Sofort). Indien de uitgever van je kaart weigert om in te stemmen met je betaling aan ons, kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld voor vertragingen bij de levering en/of niet-levering van je bestelling. Bestellingen zonder geldige betaling op naam van de geregistreerde kaarthouder worden niet aanvaard of verwerkt. 

Bestelprocedure: 

Een uitgebreide en steeds up-to-date zijnde beschrijving van de bestelprocedure op onze webshop is terug te vinden op www.theaterfreak.be/faq. Bij het afronden van je bestelling krijg je een overzichtspagina, aanvaard je deze verkoopsvoorwaarden en onze privacy policy en bevestig je je betaling door het indrukken van de bestelknop. Pas als je deze finale stappen hebt doorlopen, is je aankoop definitief en onomkeerbaar. 

Herroepingrecht / Retourbeleid: 

Voor bestellingen bij Theaterfreak.be geldt een zichttermijn van 30 dagen vanaf het artikel in jouw bezit is. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken, beoordelen en uitproberen zoals je dat in een winkel zou doen, tenzij dat anders vermeld staat. Je kunt het artikel retourneren als het artikel compleet is en, voor zover dat mogelijk is, in originele staat en verpakking. 

Gelieve meteen na ontvangst van je bestelling te controleren of deze onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, willen we je vriendelijk vragen om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. 

 

Ben je niet tevreden over een besteld artikel, dan mag je deze aan ons retourneren binnen de zichttermijn van 30 dagen als het artikel compleet is en in de originele verpakking zit. 

 • Sommige artikelen kunnen helaas niet geretourneerd worden: producten die op persoonlijke wens zijn aangepast, ondergoed en producten die omwille van hygiënische redenen niet kunnen teruggestuurd worden (cosmetische producten, hoofdtelefoons, in-ear oordopjes...). Alsook cd‟s, dvd‟s, spelletjes waarvan de folie of verzegeling is verbroken 

 • Indien het product beschadigd, vuil of incompleet is geraakt door gebruik van het artikel dan ben je verantwoordelijk voor waardevermindering van het artikel en wordt een percentage van het terug te betalen bedrag in rekening gebracht. 

 • Bij terugbetaling gebruiken we hetzelfde betaalmiddel dat je hebt gebruikt bij de betaling van het order, voor zover dat technisch mogelijk is. Het volledige bedrag van het artikel (incl. taksen) dat geretourneerd wordt zal kosteloos terugbetaald worden. Indien de volledige bestelling wordt geretourneerd, worden ook de verzend- en eventuele administratiekosten van dat order terugbetaald. De verzendkosten van de retourzending zijn wel voor jouw rekening. 

 

Wil je een artikel of je volledige bestelling terugsturen? Een uitgebreide en steeds up-to-date zijnde beschrijving van de retourprocedure op onze webshop is terug te vinden op www.theaterfreak.be/retourbeleid, op die pagina kan je ook je retour aanmelden via het aanmeldformulier. Nadat je het aanmeldingsformulier voor retour hebt ingevuld kan je het artikel of de volledige bestelling in originele verpakking en goede staat naar ons opsturen. Het retouradres zal je terugvinden op het einde van het aanmeldformulier. 

 • Het is afhankelijk van de manier waarop je de zending verstuurt wanneer je retour door ons ontvangen wordt. Na ontvangst doen we er alles aan om je retour zo snel mogelijk te verwerken. 

 • Het bedrag van het geretourneerde artikel wordt binnen 14 dagen na het invullen van het aanmeldformulier aan je teruggestort. Dat gebeurt uiteraard op voorwaarde dat we binnen de 14 dagen je retourzending hebben ontvangen en de teruggestuurde artikels compleet zijn en in goede staat verkeren. 

 • De terugbetaling gebeurt op hetzelfde rekeningnummer als die waarmee je de betaling oorspronkelijk voldaan heeft. Retourneer je een gehele bestelling? Dan vergoeden wij ook de oorspronkelijke verzendkosten en eventuele administratiekosten. 

Conformiteit en garantie: 

Wij garanderen dat onze goederen conform zijn aan je bestelling en voldoen aan de normale verwachtingen die je ervan mag hebben rekening houdende met de specificaties van het product. Wij garanderen je ook dat onze goederen voldoen aan alle op het ogenblik van je bestelling bestaande wetten. Let wel dat deze wet op garantie enkel van toepassing is op de verkoop van consumptiegoederen uitgevoerd door een professionele verkoper aan een consument die koopt voor privégebruik. 

 • Indien het defect of gebrek zich manifesteert binnen de 6 maanden na de levering wordt dit geacht reeds te hebben bestaan voor de levering, tenzij wij het tegendeel kunnen bewijzen. Na 6 maanden zal je zelf moeten bewijzen dat het gebrek reeds bij de levering aanwezig was. 

 • De waarborg is in alle geval niet van toepassing voor producten die opzettelijk beschadigd zijn of beschadigd zijn door nalatigheid (breuk, vocht, niet aangepaste temperatuur, roest, infiltratie van een vloeistof, overspanning, brand, of elke andere vorm van overmacht). Op de zelfde manier is de waarborg niet van toepassing wanneer de schade afkomstig is van sleet, transport, van verkeerd gebruik en/of door het niet respecteren van de instructies in de handleiding. 

 

6. VERKOOPSVOORWAARDEN TICKETS

Onderstaande specifieke voorwaarden gelden voor het aankopen van tickets of e-tickets via WWW.CAMERATA-PRODUCTIONS.BE of WWW.MUSICAL-OLIVER.BE 

Camerata Productions vzw handelt als organisator van het evenement en als dienstverlener inzake de ticketverkoop voor haar evenementen. Onder "tickets‟, zoals hierna verder naar verwezen in onderstaande verkoopsvoorwaarden, dient te worden verstaan: toegangstickets, parkeertickets, drankvouchers, vervoerstickets en tickets die toegang geven tot vip arrangementen. 

 • Er is geen herroepingsrecht voor de aankoop van tickets en u beschikt als consument niet over het recht om van de aankoop af te zien. Hoewel artikel VI.47 van het Wetboek Economisch Recht bij de verkoop op afstand in een termijn van 14 kalenderdagen voorziet waarbinnen de consument aan de overeenkomst kan verzaken, is dit herroepingsrecht niet van toepassing op de contracten gesloten via deze website, op grond van artikel VI.53,12° van het Wetboek Economisch recht. De tickets kunnen na aankoop noch geruild of vergoed worden. 

 • De persoon of vennootschap die de bestelling uitvoert wordt als enige verantwoordelijk geacht voor de boeking en de betaling van deze laatste, zelfs wanneer deze aan een derde moet worden opgesteld of toegezonden.

 • Koop je ticket niet op straat, op veilingsites of tweedehandsticketsites. De kans bestaat dat het vervalst is waardoor de toegang ten allen tijde kan geweigerd of ontzegd worden. Ongebruikte of onbruikbare tickets worden niet terugbetaald. 

 • Je ticket is uitsluitend geldig op de dag en het uur van de vertoning die op de voorzijde van het ticket vermeld staan. Het ticket is niet geldig zonder genummerde strook, barcode of QR code. Om controle op onrechtmatig gebruik mogelijk te maken is het ticket voorzien van een unieke barcode of QR code die aan de ingang ingescand kan worden. 

 • Elke wijziging, schrapping van tekst of het onleesbaar maken van een vermelding zal de nietigheid van het ticket tot gevolg hebben. 

 • In geval van verlies of diefstal zal je ticket noch vervangen noch terugbetaald worden. 

 • Bij het in ontvangst nemen van het toegangsbiljet ziet de houder af van iedere schade-eis om welke reden ook, tegenover de directie van de zaal, de organisatoren en elke andere derde, betrokken bij de inrichting of organisatie. 

 • Laattijdig bestelde of laattijdig betaalde tickets kunnen voor de aanvang van het evenement aan de kassa worden afgehaald. De kassa's openen meestal één uur voor de aanvang van het evenement. Gereserveerde tickets die niet worden afgehaald binnen het half uur voor aanvang van het evenement kunnen worden doorverkocht. 

 • Enkel de eerste aanbieder van het originele ticket of e-ticket wordt toegang verleend tot het evenement. Elk tweede aangeboden ticket zal beschouwd worden als een kopie en geen toegang geven tot de voorstelling of evenement. 

 • Mensen die (in de buurt van de zaal wonen en) naar een evenement willen gaan dat als uitverkocht geboekt staat, kunnen altijd proberen om toch nog aan toegangstickets te geraken. Vaak komen in extremis plaatsen vrij, o.m. van late bestellers die hun gereserveerde tickets niet komen afhalen. 

 • De ticketkoper dient zich te houden aan de “wet betreffende de verkoop van toegangsbewijzen tot evenementen” (BS 30 juli 2013). 

 

Annulering of vroegtijdige stopzetting van de voorstelling door Camerata Productions vzw: 

 • Indien Camerata Productions vzw een voorstelling annuleert of vroegtijdig stopzet omwille van een interne oorzaak, worden de tickets ofwel terugbetaald, ofwel omgeruild tegen tickets voor een andere voorstelling van het evenement. De oorspronkelijke tickets vervallen automatisch, tenzij anders gecommuniceerd. 

 • Indien Camerata Productions vzw een voorstelling annuleert of vroegtijdig stopzet omwille van overmacht*, worden tickets niet terugbetaald of omgeruild. 

 • In geval van terugbetaling van de tickets wordt enkel de waarde van de tickets terugbetaald. Eventuele andere gemaakte kosten door de klant (transport, consumpties,…) in verband met het evenement zullen in geen geval worden terugbetaald door Camerata Productions vzw. De betrokken bezoekers zullen door Camerata Productions vzw worden gecontacteerd betreffende de te volgen procedure. 

 • Camerata Productions vzw kan nooit verantwoordelijk worden gesteld voor een vertraging in de uitvoering van de voorstelling, noch voor de niet-uitvoering ervan, wegens het plots uitvallen van aanwezige vaste en tijdelijke installaties, materieel en uitrusting noch in geval van overmacht*. 

 • Afgelastingen en/of wijzigingen in het (voor-)programma of wijzigingen in de samenstelling van de crew en cast of wijzigingen van artistieke aard geven geenszins aanleiding tot terugbetaling of omwisseling van de tickets. 

 

*: Onder overmacht wordt begrepen: elke omstandigheid buiten de wil van Camerata Productions vzw, die een normale en veilige uitvoering van de voorstelling verhindert. 

7. VERKOOPSVOORWAARDEN VIP-ARRANGEMENTEN

 

 • De VIP-arrangementen worden enkel terugbetaald of omgewisseld als het evenement wordt afgelast. De VIP-tickets moeten dan binnen de twee weken na de datum van het evenement ingeleverd worden. 

 • Het is niet toegestaan de aangeboden VIP-arrangementen verder te commercialiseren, tenzij daarvoor uitdrukkelijk de goedkeuring werd gegeven door Camerata Productions vzw. Het is dus verboden om wedstrijden te organiseren, commerciële acties op te zetten of arrangementen door te verkopen. 

 • We houden ons het recht om onze VIP-arrangementen te wijzigen. In geval van wijziging zullen wij dit vooraf kenbaar maken met de optie tot kosteloos annuleren indien het eventuele voorgestelde alternatief niet aanvaard wordt. 

 

Annuleringsvoorwaarden VIP voor particulieren: 

Voor particulieren is elke bestelling van een VIP-arrangement definitief en onomkeerbaar zodra de betaling geregistreerd is. Echter is het mogelijk, voor zover het evenement nog niet plaats heeft gevonden en de betaling nog niet werd geregistreerd, een bestelling binnen de 48 uur na reservering kosteloos te annuleren. In alle andere gevallen wordt herroepingrecht uitgesloten door het toepassingsgebied van boek IV ‟Marktpraktijken en consumentenbescherming‟ van het wetboek van economisch recht. 

Annuleringsvoorwaarden VIP voor bedrijven: 

Voor bedrijven is elke bestelling definitief en onomkeerbaar zodra de betaling geregistreerd is. 

8. AANSPRAKELIJKHEID, PRIVACY & BETWISTING

 

Wij doen al het mogelijke opdat onze e-commerce websites en online dienstverlening steeds beschikbaar zouden zijn en dat de verbindingen comfortabel, veilig en foutloos plaatsvinden. Door de natuur van het internet kunnen we dit evenwel niet garanderen. 

 • Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en het respecteren van uw privacy, daarom houden we ons in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de algemene regeling voor gegevensbescherming binnen de EU-voorschriften. Graag lichten we u in dat u deze gegevens steeds kan raadplegen, aanpassen of volledig laten verwijderen op de administratieve dienst van Camerata Productions vzw of via mail naar privacy@camerata-productions.be. Tot slot willen we u vragen onze volledige PRIVACY POLICY aandachtig te lezen.

 • De teksten, de databank en de daarin opgenomen gepubliceerde gegevens, de opmaak van pagina's, foto's en afbeeldingen blijven in privaat bezit van Camerata Productions vzw, van haar leveranciers of van andere derden met wie Camerata Productions vzw afspraken heeft gemaakt. Het opslaan en het importeren in een databank van informatie afkomstig van de website van Camerata Productions vzw en van de betrokken diensten, is uitdrukkelijk verboden. 

 • De producten van Camerata Productions vzw blijven steeds onze uitsluitende eigendom, zowel geestelijk als materieel. Bijgevolg is elke vorm van namaak, nabootsing, nadruk, publicatie, reproductie of iedere andere vorm van misbruik strikt verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Camerata Productions vzw. Elke poging tot misbruik, namaak of fraude zal onherroepelijk leiden tot gerechtelijke vervolging. 

 • Onze websites bevat links naar sites van derden. Camerata Productions vzw heeft geen enkele controle op deze sites en is niet verantwoordelijk voor hun inhoud, hun werking en hun praktijken, ook niet op het vlak van hun privacybeleid. 

 • Bovendien kan je toegang tot onze online webshops soms opgeschort worden of beperkt worden om ons toe te laten verbeteringen of onderhoud door te voeren of om een nieuwe functionaliteit of een nieuwe dienst aan te bieden. Wij zullen ons inspannen de frequentie en de duur van deze opschortingen of beperkingen minimaal te houden. 

 • In alle gevallen waarin we aantoonbaar aansprakelijk kunnen worden gesteld, is deze aansprakelijkheid, voor zover wettelijk toegestaan, beperkt tot het bedrag dat je effectief betaalde voor een product. Niets in deze algemene voorwaarden beoogt onze aansprakelijkheid te beperken of uit te sluiten in geval van bedrog of in geval van overlijden of lichamelijke schade veroorzaakt door onze onachtzaamheid of een zware fout. 

 

Bij betwisting is enkel de Belgische wetgeving van toepassing en zijn enkel de rechtbanken van het het Vredegerecht te Dendermonde-Hamme - afdeling Dendermonde, de Ondernemingsrechtbank Gent - afdeling Dendermonde en de REA Oost-Vlaanderen - afdeling Dendermonde bevoegd. 

Goedgekeurd en bekrachtigd door de Raad van Bestuur 

Laatste aanpassing: 16/09/2021

bottom of page