Over

Camerata Productions

Camerata Productions vzw is een regionale non-profit producent van theaterstukken, musicals, concerten, (kort-)films, webseries en live events. Sinds het ontstaan van de groep in 2008 hebben maar liefst 65 000 cultuurliefhebbers een Camerata-project bezocht of bekeken!

ONZE DRIJFVEER

Gestart uit het verlangen een breed cultureel publiek te blijven boeien op een creatieve manier, groeide Camerata Productions uit tot een productiehuis dat zich engageert in de verschillende takken van het (live-) entertainment en podiumkunst. Om de kwaliteit en professionaliteit van de producties en projecten te garanderen wordt iedere productie artistiek en zakelijk nauwkeurig uitgetekend en op het hoogste niveau opgevoerd, waardoor elke voorstelling een totaalervaring wordt voor iedere bezoeker.

INSPIREREN | CREËREN | PARTICIPEREN

Camerata Productions staat er dan ook graag garant voor dat iedere project een harmonieus samenspel is tussen bedenkers, uitvoerders, technici en medewerkers, waarbij de liefde en passie voor uitvoerende kunst centraal staan.

De Camerata Groep

CAMERATA

PRODUCTIONS

Camerata Productions organiseert en creëert de podiumproducties.

TELEPHANT

PRODUCTIONS

Telephant Productions organiseert en creëert de audiovisuele producties.

CAMERATA SCHOOL PRODUCTIONS

Camerata School Productions organiseert en creëert educatieve content en schoolvoorstellingen.

WEBSHOP THEATERFREAK.BE

Theaterfreak.be is een webshop voor  podiumkunstenaars of liefhebbers van de podiumkunsten.

ORGANISATIE

Camerata Productions vzw is opgericht op 2 juni 2008. Om de kwaliteit van de producties te garanderen werkt de groep onder een Raad Van Bestuur die bestaat uit zowel een artistieke als een zakelijke leiding, zodoende een juist beleid uit te kunnen stippelen. Zowel de artistieke als de zakelijke leiding wordt op regelmatige basis geadviseerd door ervaringsdeskundigen.

BETROKKENHEID | VERANTWOORDELIJKHEID

Verder werd Camerata Productions vzw erkend door FOD – Kunst & Cultuur en zetelt de groep in de cultuurraad van Buggenhout en het Forum Cultuur te Dendermonde. Van bij de oprichting beschikt Camerata Productions over een onafhankelijk decor- en kostuumatelier. Sinds 2010 neemt Camerata Productions de zakelijke leiding over van het filmcollectief "Telephant Productions" en vanaf 2011 specialiseert “Camerata School Productions” zich in het aanbieden en pedagogisch onderbouwen van schoolvoorstellingen. In 2020 startte de groep met de online webshop Theaterfreak.be met gadgets, merchandise en confectie gericht op podiumkunstenaars.