top of page

Over

Camerata Productions

Camerata Productions is een Vlaamse non-profit producent van live en audiovisueel entertainment. Werkende vanuit de driehoek Dendermonde-Buggenhout-Lebbeke brengt de groep al meer dan 10 jaar theaterstukken, musicals, concerten, kortfilms, webseries, totaalspektakels en live events.

ONZE DRIJFVEER

Gestart uit het verlangen een breed cultureel publiek te blijven boeien, groeide Camerata Productions uit tot een creatieve poel waar jonge mensen kunnen dromen en creëren, waar nieuwe professionelen kansen krijgen en waar niet wordt achteruit gedeinsd voor een nieuwe artistieke uitdaging. Het is al jaren de slogan van de groep maar Making Entertainment is écht wel Making Magic!

INSPIREREN | CREËREN | PARTICIPEREN

Camerata Productions staat er dan ook graag garant voor dat iedere project een harmonieus samenspel is tussen bedenkers, uitvoerders, technici en medewerkers, waarbij de liefde en passie voor entertainment centraal staan.

De Camerata Groep

CAMERATA

PRODUCTIONS

Camerata Productions organiseert en creëert de podiumproducties.

TELEPHANT

PRODUCTIONS

Telephant Productions organiseert en creëert de audiovisuele producties.

CAMERATA SCHOOL PRODUCTIONS

Camerata School Productions organiseert en creëert educatieve content en schoolvoorstellingen.

WEBSHOP THEATERFREAK.BE

Theaterfreak.be is een webshop voor  podiumkunstenaars of liefhebbers van de podiumkunsten.

ORGANISATIE

Camerata Productions vzw is opgericht op 2 juni 2008. Om de kwaliteit van de producties te garanderen werkt de groep onder een Raad Van Bestuur die bestaat uit zowel een artistieke als een zakelijke leiding, zodoende een juist beleid uit te kunnen stippelen. Zowel de artistieke als de zakelijke leiding wordt op regelmatige basis geadviseerd door ervaringsdeskundigen.

BETROKKENHEID | VERANTWOORDELIJKHEID

Camerata Productions vzw werd erkend door de FOD – Kunst & Cultuur, zetelt in de cultuurraad van Buggenhout en is lid van het Forum Cultuur te Dendermonde en van koepelorganisatie Opendoek. Van bij de oprichting beschikt Camerata Productions over een onafhankelijk decor- en kostuumatelier. Sinds 2010 neemt Camerata Productions de zakelijke leiding over van het filmcollectief "Telephant Productions" en vanaf 2011 specialiseert “Camerata School Productions” zich in het aanbieden en pedagogisch onderbouwen van schoolvoorstellingen. In 2020 startte de groep met de online webshop Theaterfreak.be met gadgets, merchandise en confectie gericht op podiumkunstenaars. 

bottom of page